maandag 30 juli 2012

Middelharnis en terug


Wat is het toch mooi weer. Perfect om met het vrijwiel op stap te gaan. Ons doel is Middelharnis. Op vrijdagavond na het werk nog even snel eten, spullen pakken en twijfelen of het wel zo'n goed idee is om met dit weer te gaan. Ja hoor, om 20:00 zitten wij in de fiets op weg naar onze eerste bestemming, de paalcamping Donkse Laagten in de buurt van Streefkerk.
Marlies vind het nog spannend of wij de veer wel halen want die vaart maar tot 23:00. Ik heb er wel vertrouwen in dankzij de verbeteringen die ik heb aangebracht. Een nieuwe ergonomische zitbank en een aerodynamische onderkant.
We fietsen over Kamerik naar Woerden en van daar verder op het kronkelende pad naar Oudewater. Vanuit Oudewater rijden wij verder over Haastrecht, Stolwijk en Bergambacht naar Bergstoep waar wij de veer nemen over de Lek. Om 22:00 staan wij bij de veer. Dat betekent dat wij gemiddeld 20 km/h hebben gereden. Niet slecht als ik aan de rit naar Texel denk.
Tijdens het wachten op de veer begint het langzaam te regenen. Het is nog wel te doen met de regen, gelukkig is het warm. We vinden onze overnachtingsplek zonder omwegen en slaan snel ons tentje op. Zodra we ermee klaar zijn scheuren de wolken open en komt het met bakken naar beneden. Super timing!

Ca. 45 km gereden.


De volgende dag pakken we redelijk vroeg in en gaan we terug naar de N 480. We volgen onze weg over Alblasserdam, Hendrik-Ido Ambacht (wie verzint het...), Rijsoord, en Heerjansdam naar de Heinenoordtunnel. Er werd niet al te lang geleden veel geld uitgegeven om voor fietsers en voetgangers aan iedere kant van de tunnel wat roltrappen en een lift in te bouwen. “Helaas” heeft er nog niemand rekening gehouden met het Vrijwiel waardoor we niet in de lift passen. Dan toch maar over de “voor fietsers verboden” autoweg. Achteraf gezien heeft 80 procent van alle fietsers er sch..t aan en rijdt gewoon door de buis.
Wat een afdaling! Ineens hadden we 55km/h op de teller en de buis zoefde langs ons heen. Zelfs na de harde klim met soms minder dan 7km/h was de snelheidsruis nog niet afgeklonken.
Wij vervolgen de route over Mijnsheerenland, Klaaswaal en Numansdorp om vanaf daar op de Haringvlietbrug te komen. Op het Hellegatsplein gaan we even een duik in het water nemen.
De laatste 21 km naar Middelharnis gaan bijna vanzelf. We rijden langs de N 59 en moeten om naar Den Bommel te komen onder de weg door. Het tunneltje was precies even breed als het Vrijwiel. We kwamen er dus zonder grote moeite doorheen, maar het was even uitkijken.
Van Den bommel naar Stad aan't Haringvliet en vanaf daar naar Middelharnis.
Middelharnis is toch wel een leuk stadje. Jammer dat we er maar eventjes door konden lopen. Een dag meer was goed geweest.
Marlies Oma heeft heerlijk voor ons gekookt en we mochten na een heel gezellige avond een nachtje rusten op een tweepersoons luchtbed.

Ca. 65 km gereden.

De volgende ochtend werden wij nog verwend met een goed ontbijt en kregen we nog allemaal lekkere dingen mee voor de terugweg.
We gingen tot aan de Heinenoordtunnel gewoon de zelfde weg weer terug met het verschil dat we in de Heinenoordtunnel deze keer wel 60km/h haalden! :o)
De oudere heer op de flevotrike die we tussen de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel steeds weer tegenkwamen vond het spelletje "inhalen en ingehaald worden" blijkbaar niet zo leuk, hij keek weg toen ik "hallo" zei...
Verder hebben wij gekozen voor de route over Barendrecht, Rotterdam en Gouda. Door de grote steden rijden is niet zo leuk, in Rotterdam waren er zelfs paaltjes waar we niet doorheen pasten. Tenminste niet door de paaltjes op de weg. Over de stoep kon het wel.
De rest van de terugweg was mooi. Ergens bij Gouda kwamen we nog een velonaut in een mango (?) tegen. Altijd weer leuk om te zien.
Vanuit Gouda reden wij langs de Reeuwijkse plassen en over Driebruggen (vergeten te tellen) en Woerden terug naar Kockengen.

109 km gereden.
Afgezien van het Rotterdamse stuk was het een prachtige route die ik zeker nog een keer ga fietsen.


Heb jij het vrijwiel onderweg gespot? Laat hier even weten waar en wanneer.


1 opmerking:

Anniek Edelbroek zei

Wat een mooi verhaaltje! Klinkt geweldig.