vrijdag 5 oktober 2012

Nieuwe besturing

De verbeterde besturing van de Solo is af. Nu nog even afstellen en uitlijnen, de aandrijving installeren en dan kan ik hem uitproberen.
5 opmerkingen:

Egbert zei

Hey buur, het lijkt net alsof je er verstand van hebt ;-). Ziet er weer strak uit. Hoe/waarmee ga je de kap deze keer maken?

Olaf zei

Dank je wel, het lijkt er inderdaad alleen maar op ;o)
De kap wordt ook weer gemaakt van polypropyleen kanaalplaat. Voor het hoe heb ik al een aantal ideeën maar die zijn nog niet zo uitgerijpt als dat ik het erover zou kunnen hebben. Volg de blog, dan blijf je op de hoogte. Of kom gewoon weer eens gezellig langs! Altijd leuk.

Mark zei

Kun je misschien uitleggen hoe de besturing nou precies werkt, het ziet er indrukwekkend uit maar naar mijn idee gaat ie op deze manier alleen rechtuit :)

Olaf zei

De zijbesturing is eigenlijk zo simpel als wat. Je hebt twee hendels, één links en één rechts. Als je wilt dat je fiets naar links gaat, dan trek je aan de linker hendel en duw je de rechter naar voren. Als je wilt dat je fiets naar rechts gaat dan duw je de linker hendel naar voren en trek je aan de rechter. Het is ook mogelijk om de fiets met één hand te besturen.
Deze soort van besturing wordt in Duitsland ook vaak "Panzerlenkung" genoemd. Ik hoop dat ik je hiermee van dienst kon zijn. In ieder geval kan ik je verzekeren dat de fiets ook om de bocht kan ;)

Mark zei

Dat stuk was me duidelijk maar ik zie niet zo goed waar het wiel scharniert zeg maar, als je de hendel naar voren duwt wat beweegt dan waar heen? Heb je eventueel een klein filmpje waarin je het laat zien? Het ziet er namelijk goed uit :)