woensdag 23 mei 2012

Almere, geen probleem


Op vrijdag hebben we een nieuwe tent gekocht, de Hubba Hubba van MSR. Alleen al de naam is een aanrader. Maar hoe slaapt het nou in dat tentje? Spontaan besluiten wij op zaterdag naar onze vrienden in Almere te fietsen om het in hun tuin uit te proberen. Uitgerust met een tent van klasse moeten wij natuurlijk ook met een fiets van klasse reizen. We kiezen voor het Vrijwiel.

We rijden over Breukelen naar de Vecht en volgen deze tot aan Overmeer. Daar slaan wij af naar noord oost om via deze kant rond de Spiegel – en Blijkpolderplas te fietsen. Ten noorden van de plas stoten wij weer op de Vecht en volgen deze tot aan Weesp. Van daar naar Muiderberg waar wij even een ijsje gaan eten en verder over de Brug het Kromslootpark in fietsen. Ergens op hoogte van Almere Haven fietsen wij onder de A6 door om langs het Weerwater naar het huis van onze vrienden te komen. Daar aangekomen worden wij beloond met BBQ, bier en ijs. Ca. 50 km gereden.

Het vrijwiel mag in de voortuin staan
Proefrondje met Akiko

Op Zondag dan weer terug. Maar eerst moeten wij nog helpen met de grote Wilg in de voortuin en moeten er natuurlijk nog proefrondjes worden gereden. Vandaag rijden wij de weg terug tot aan Weesp en gaan daar het Kanaal oversteken hierlangs tot aan Breukelen door te rijden.
In Breukelen weer eens niet vergeten af te slaan en door rijden naar Kockengen. Ca. 40 km gereden.


Ook op deze kleinere tocht heeft het vrijwiel een goede indruk gemaakt. We kwamen geen paaltjes tegen die we niet konden nemen en de hele fiets is weer thuis aangekomen. Het werkt!

4 opmerkingen:

raketfiets zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
raketfiets zei

Leuk hoor zo'n Vrijwiel! En als ik dit lees, lijkt het ook prima te rijden. Maar ik vraag mij toch af wat de kruissnelheid is.
Zijn er plannen voor productie en verkoop?
Gezien de huidige benzineprijzen is er volgens mij wel een markt voor. Jonge gezinnen kunnen de Vrijwiel uitstekend gebruiken i.p.v. de bekende bakfiets die je tegenwoordig overal ziet

Wim zei

Ik vind de "Vrijwiel" echt een geweldig initiatief en ik heb dit blog dan ook meten aan mijn blog toegevoegd.

Jammer dat ik hier het "volgen" niet kan aanklikken, maar dat komt misschien nog wel een keer.

Ik fiets al jarenlang op ligfietsen, sinds 2 jaar op een Roeifiets (www.rowingbike.com) en sinds 6 weken heb ik een Handbike. Ik denk dat ik wel lichtelijk fiets-verslaafd ben...:)

Mijn blog is: www.roeifietsen.blogspot.com

Succes met de Vrijwiel. Misschien zien we elkaar nog een keer in het echt.

Olaf zei

Hey raketfiets,
bedankt voor je enthousiasme. Er zijn wel plannen voor productie en verkoop, maar eerst wil ik een goed product hebben. Van daar dat ik nog aan het experimenteren ben. Ik denk dat het niet meer al te lang zal duren. Het nieuws over het vrijwiel kun je hier vervolgen.